Aprenentatge i Servei sobre biodiversitat al Bosc Turull


Sovint hem parlat aquí de l'Aprenentatge Servei com una metodologia idonia per a treballar educativament en aspectes ecosocials.

Al Butlletí Medi Ambient, número 506. 1 de maig de 2021 trobem refernicada aquesta experiència:

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal de la ciutat de Barcelona que és gestionat per l’Associació Societat Catalana d’Educació Ambiental.

Aquest espai centra totes les seves activitats en el coneixement i la protecció del bosc, ja que és un indret idoni per aprendre sobre la biodiversitat urbana alhora que es cuida el bosc i els éssers vius que hi habiten.

Des de fa uns mesos, diversos instituts de la ciutat contribueixen al manteniment i la millora del Bosc Turull, combinant l'aprenentatge i el servei comunitari. En les més de 40 sessions ja realitzades, els participants han realitzat el manteniment de diferents espais com el viver forestal o la bassa naturalitzada. També han tingut cura del procés de compostatge que té lloc als compostadors comunitaris, i han desenvolupat accions per a la millora de la biodiversitat, col·locant caixes niu i menjadores pels ocells, entre d’altres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Insistent i clar missatge del Papa Francesc per al Temps de la Creació 2022

Diumenge 29, 7. Insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació - Objectius LS /Setmana LS