La Xarxa Eclesial Panamazònica llança guies diàries d'oració per a la Quaresma en l'Any Laudato si '


La Xarxa Eclesial Panamazónica vol aprofitar el temps de Quaresma per renovar la nostra fe i missió. Per això convida tothom a "navegar junts" durant aquests propers 40 dies, amb aquestes guies diàries d'oració, "il·luminats per la paraula de Déu, el Magisteri de l'Església en l'encíclica Laudato si ', l'exhortació apostòlica Estimada Amazònia i el document Final de l'Sínode Amazónico".

Ciutat de Vaticà 2021.02.16

En el marc de l'any de Laudato si ', la Xarxa Eclesial Panamazónica - REPAM, llançarà al Dimecres de Cendra, 17 de febrer, una sèrie de guies diàries d'oració amb el títol "40 dies navegant amb Laudato si' a la Estimada Amazònia".

Tal com explica un article publicat a la pàgina web de l'REPAM, aquesta sèrie, en portuguès i espanyol, està en plena sintonia amb el treball que realitza l'Església a la Panamazonia, i ha estat fruit de tot el reflexionat i resat a les dues sèries anteriors: "40 dies pel riu: navegant junts la Bona Nova de Déu en el camí cap al Sínode amazónico", en preparació del Sínode en 2019; i "Estimada Amazònia, 40 dies navegant cap a la conversió", que va animar el camí de la Quaresma el 2020.

Les reflexions van ser elaborades pel pare Adelson Araújo dos Santos, sacerdot jesuïta nascut a Manaus, a l'Amazònia brasilera, professor d'espiritualitat a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, i perit en el Sínode per a l'Amazònia, celebrat el 2019, i que continua en aquesta etapa postsinodal.

Quaresma: Renovant la nostra fe i missió

I precisament, amb aquest esperit, la REPAM vol "convidar tothom a navegar junts durant aquests propers 40 dies, amb aquestes guies diàries d'oració, il·luminats per la paraula de Déu, el Magisteri de l'Església en l'encíclica Laudato si ', l' exhortació apostòlica Estimada Amazònia i el Document Final de l'Sínode Amazónico ".

I tot això en comunió amb la immensa xarxa de comunitats eclesials de la Pa-Amazònia, vivint intensament el "avancin cap a aigües més profundes i tirin les seves xarxes per pescar", perquè així puguem recollir molts "peixos" de renovació i nou ardor missioner .

El recorregut s'iniciarà el Dimecres de Cendra, 17 de febrer, i conclourà el Diumenge de Rams, 28 de març. Estarà marcat per diferents elements de meditació per a cada dia: una imatge i una frase inspiradora que il·luminaran el nostre camí al llarg de la jornada; una petició de gràcia que acompanyarà al llarg de el camí; l'escolta de la Paraula que ens guia; la reflexió sobre Laudato Si '; el endinsar-se en aigües més profundes, una invitació a l'silenci, a la meditació, a l'oració i al el compromís.

Finalment, conclourà amb una frase que ens ajudarà a seguir meditant cada dia.

La sèrie completa estarà disponible a www.redamazonica.org: "Puja a la canoa! Posa't còmode i busca l'equilibri necessari, perquè junts ens endinsem en aquestes aigües de l'Ecologia Integral, de vegades tranquil·les i de vegades mogudes, per estar atents al que pot ser Bona Notícia ", escriu la REPAM.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Insistent i clar missatge del Papa Francesc per al Temps de la Creació 2022

Diumenge 29, 7. Insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació - Objectius LS /Setmana LS