La trobada pel Pacte Global Educatiu promogut pel Papa, de l'11 al 18 d'octubre de 2020


El Global Compact on Education, trobada promoguda pel Papa Francisco per revifar el compromís per i amb les generacions joves, tindrà lloc entre el 11 i el 18 d'octubre de 2020. l'adhesió a el Pacte es signarà el 15 d'octubre. L'esdeveniment s'hauria d'haver celebrat el 14 de maig passat i en funció de l'evolució de la pandèmia podria convertir-se en una trobada virtual.

El Pacte Global no es limita a les institucions escolars i acadèmiques sinó que, amb la convicció que el compromís educatiu ha de ser compartit per tots, involucra representants de les religions, organismes internacionals i diverses institucions humanitàries, de el món acadèmic, econòmic, polític i cultural. Des d'aquest punt de vista, es comprèn que l'àmplia i variada participació que desitja el Papa Francesc no sigui una dimensió accessòria de l'Global Compact on Education, sinó que constitueix la premissa i la fi d'aquesta aliança.

Buscar solucions mirant a el futur

La Congregació per a l'Educació Catòlica, segueix treballant per aquesta trobada fonamental, segons les intencions manifestades pel Sant Pare: "Busquem junts les solucions, iniciem processos de transformació sense por i mirem cap al futur amb esperança. Convido a cada un a ser protagonista d'aquesta aliança, assumint un compromís personal i comunitari per cultivar junts el somni d'un humanisme solidari, que respongui a les esperances de l'home i a el disseny de Déu "(Missatge per al llançament del Pacte Educatiu).

El document de treball previ es pot trobar aquí.

La web de la iniciativa és https://www.educationglobalcompact.org/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Insistent i clar missatge del Papa Francesc per al Temps de la Creació 2022

Diumenge 29, 7. Insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació - Objectius LS /Setmana LS