Com desenvolupar projectes d'Aprenentatge Servei?

Les diverses xarxes d'Aprenentatge Servei esteses per tot el món ofereixen manuals, guies i recursos de tot a mena per ajudar a formular i desenvolupar els projectes.  

El CENTRE PROMOTOR D’APS de Catalunya, què és una d'aquestes xarxes, disposa de molts recursos.

Entre aquest recursos, i molt útil a un nivell inicial, hi ha la molt recomenable Guia pràctica per a projectes d’Aprenentatge Servei: Fem projectes d’ApS.

És una guia pensada per a projectes en l'àmbit del lleure educatiu però ofereix una bona pauta per iniciar-se en aquesta metodologia.


Per l'àmbit escolar es pot consultar també: Com fer APS en els centres educatius.

Una altra guia orientada a la temàtica medioambiental és APS i educació ambiental.


També trobareu molta informació a través de la Red Española de Aprendizaje-Servicio (REDAPS) 

La Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei (REDAPS) és una associació sense ànim de lucre que té com a missió difondre l'aprenentatge-servei; potenciar la col·laboració entre els grups territorials i representar-los davant d'altres institucions de caràcter supralocal.

Està constituïda per persones de procedència diversa: centres educatius, centres de formació de professorat, entitats socials, universitats, altres iniciatives locals... totes elles amb un focus d'interès comú: promoure i divulgar l'Aprenentatge Servei.

La xarxa està formada per 17 grups territorials en 17 comunitats autònomes. Els Grups Territorials són els que avalen l'entrada de noves persones sòcies a la Xarxa.

Aquests grups es proposen impulsar el desenvolupament de l'aprenentatge-servei en els seus territoris i estan constituïts per persones i entitats de procedència diversa: centres educatius, centres de formació de professorat, entitats socials, universitats i altres iniciatives locals.

Per la seva banda, la REDAPS té com a missió difondre l'aprenentatge-servei; potenciar la col·laboració entre els grups territorials i representar-los davant d'altres institucions de caràcter supralocal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Insistent i clar missatge del Papa Francesc per al Temps de la Creació 2022

Diumenge 29, 7. Insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació - Objectius LS /Setmana LS